Organisatie in beweging, Totaalinstallateur Spindler op weg naar 100-jarig bestaan.

“We wisten dat we in beweging moesten komen, meer moesten gaan innoveren. Maar dat ging niet altijd vanzelf. Nu gaat dat veel makkelijker. Ook als we met ons managementteam uit onze comfortzone moeten komen.” 

Richard Spindler, directeur Spindler Installatietechniek

In 2022 viert Spindler Installatietechniek haar 100-jarig bestaan. Voor een volwassen organisatie is het niet altijd makkelijk om in beweging te blijven. Routines slijten in en je bouwt voort op de manier van werken die je in het verleden succesvol maakte. Door gezamenlijk te zoeken naar de waarden van de organisatie ontsloten we het innovatievermogen van het bedrijf. 

De aanpak

Dieperliggende waarden zijn niet makkelijk te benoemen. Maar ze zijn er wel. Zeker bij een familiebedrijf met een lange historie gaat het niet alleen over bedrijfseconomische waarden. Met een team van leidinggevenden en medewerkers hebben we gezocht naar de waarden die het bedrijf kenmerken en de gedeelde ambities van het bedrijf. Die vormen nu een basis om gezamenlijk in beweging te komen, om beslissingen aan te toetsen en om nieuwe initiatieven te ontplooien. 

Het resultaat

Vernieuwen gaat nu veel meer vanzelf, met minder weerstand en meer creativiteit. De organisatie staat nog meer in haar kracht en neemt beslissingen die oprecht aanvoelen en medewerkers motiveren.